Bluetooth 1.2 la domiciliu - Mobil - 2019

Anonim

De la Congresul Mondial Bluetooth, care a avut loc săptămâna aceasta la Amsterdam, Grupul de Interese Speciale Bluetooth (SIG) a anunțat astăzi că versiunea 1.2 a Specificației Bluetooth se află în fazele finale de testare. Noua versiune a standardului din ce în ce mai popular este compatibilă înapoi cu specificațiile existente v1.1 și include multe caracteristici noi pe care SIG le pretinde că le vor îmbunătăți fiabilitatea și performanța.

Noile caracteristici din versiunea 1.2 a caietului de sarcini se referă la securitatea, coexistența cu sistemele 802.11, procesarea vocală îmbunătățită, configurarea utilizatorului și îmbunătățirea calității serviciilor. Conceput pentru o experiență mai pozitivă în ceea ce privește utilizatorii, noua versiune este compatibilă cu peste 1 000 de produse în care specificația actuală este inclusă, dar are și rolul de a permite dezvoltarea unui număr crescând de produse de masă cum ar fi telefoanele mobile, PDA-uri, playere MP3, camere foto și laptop-uri în rețeaua personală a consumatorului.

O caracteristică importantă a noii specificații este Adaptive Frequency Hopping (AFH), concepută în mod explicit pentru a reduce interferențele dintre tehnologiile wireless care împart spectrul de 2, 4 GHz. Aparatele fără fir, cuptoarele cu microunde și anumite tehnologii WLAN (Wireless Local Area Networking), inclusiv IEEE 802.11b, au în general aceleași frecvențe wireless ca și tehnologia fără fir Bluetooth, iar AFF funcționează în spectrul spectrului pentru a profita de frecvențele disponibile fără a limita transmisia Bluetooth la un set de frecvențele ocupate de alte tehnologii.

O astfel de "adaptare adaptivă" urmărește să permită o transmisie mai eficientă în spectru, beneficiind astfel utilizatorilor finali cu performanțe sporite, chiar dacă utilizează alte tehnologii împreună cu tehnologia fără fir Bluetooth.

Alte caracteristici ale noii versiuni includ procesarea vocală îmbunătățită, care vizează îmbunătățirea calității conexiunilor vocale, în special în medii zgomotoase, utilizând metodologii de detectare a erorilor și o calitate îmbunătățită a serviciilor (QOS), care va spori performanța implementărilor în mai multe puncte, radioul poate deservi mai mult de un singur client la un moment dat cu o mai bună gestionare a traficului.

De asemenea, a fost adăugat un mod de anonimat pentru a susține securitatea conexiunilor fără fir Bluetooth prin mascarea adresei fizice a unui radio pentru a preveni atacurile de identitate și snooping.

De asemenea, Bluetooth SIG a anunțat disponibilitatea ghidurilor de implementare care recomandă utilizarea și caracteristicile produsului pentru piețele în mișcare rapidă, inclusiv telefoanele mobile și calculatoarele personale. După o perioadă de feedback de la membrii asociați ai Bluetooth SIG, aceste ghiduri vor fi disponibile publicului site-ul asociației comerciale.

Ghidurile de implementare sunt esențiale printre cele peste douăsprezece programe în curs de desfășurare realizate de SIG pentru a lucra în scopul realizării unei experiențe de cinci minute în afara casetei. Pe baza feedback-ului de la membrii Bluetooth, ghidurile de implementare ale Bluetooth SIG specifică profilurile standard și funcțiile opționale pentru a îmbunătăți interoperabilitatea pentru cerințele actuale și viitoare de implementare. Ghidurile sunt susținute de primii furnizori de telefoane mobile, printre care Nokia, Sony Ericsson, Motorola și Siemens, precum și companii precum Intel, Microsoft, IBM și Toshiba.