Telefoanele cu camere rivale vând DVD playere - Mobil - 2019

Anonim

Introdus acum trei ani în Japonia și mai puțin de un an în urmă în SUA, ei au prins atât de repede, încât Nokia și ceilalți producători de filme spun că majoritatea telefoanelor noi de acum vor avea camere încorporate.

"Ele devin o caracteristică standard", spune purtătorul de cuvânt al Nokia, Keith Nowak, la emisiunea de tehnologie Comdex. Nokia, cel de-al doilea producător de telefoane mobile, a introdus șase modele în ultimele două luni. Toate includ camerele de luat vederi.

Costurile sunt de asemenea scadente. Nu chiar acum un an, telefoanele americane cu aparate de fotografiat au ajuns la 399 de dolari. În plus, consumatorii au trebuit să semneze cu operatori de telefonie mobilă pentru contracte de servicii de doi ani. Acum, T-Mobile dă un telefon cu cameră foto departe - atâta timp cât consumatorii se abonează la serviciul lunar. AT & T oferă un telefon cu cameră pentru 49, 99 USD, plus contract de service. Sprint oferă un telefon pentru $ 79.99, plus un contract lunar.

Până în prezent, 80 milioane de telefoane cu cameră au fost vândute în întreaga lume, față de 6 milioane în SUA, afirmă IDC. Anul acesta, analistul Ron Glaz de la IDC spune că telefoanele cu mai multe camere vor fi vândute la nivel mondial, în valoare de 57 de milioane, decât camerele digitale, 44 de milioane.

Prin comparație, playerele DVD, introduse în 1997 și numite dispozitivul consumatorilor cu tehnologie de cea mai rapidă creștere de către Consumer Electronics Association, au vândut 30 milioane de jucători în primii trei ani, spune cercetătorul In-Stat / MDR.

Telefoanele cu aparate foto sunt deosebit de populare în Japonia. Dar vânzările din SUA sunt, de asemenea, robuste, spun analistii de tehnologie. Aproximativ 12 milioane de camere digitale vândute în SUA anul trecut.

În timp ce fotografiile realizate cu telefoanele cu cameră nu au o calitate - și sunt cele mai des utilizate în e-mail-uri sau ca economizoare de ecran pentru PC - "cea mai bună cameră este cea pe care o ai mereu cu tine", spune Nowak.

Majoritatea telefoanelor cu cameră au senzori de 1/4 megapixeli față de 3 pentru majoritatea camerelor digitale. Megapixeli este o măsurătoare a rezoluției. În Japonia, noile modele au senzori de 1 megapixel. Acest lucru duce la o calitate mai bună a imaginii, dar este încă inferioară camerelor cu funcții complete.

Pentru producătorii de telefoane, adăugarea unui mic obiectiv în partea din spate a telefonului nu este foarte costisitoare, spune Glaz. Companiile de telefonie, în același timp, pot face mult mai mulți bani în afara consumatorilor, dacă nu fac decât să vorbească. Sprint plătește 15 USD în plus față de planul de servicii lunar - care începe de la 35 de dolari pentru 300 de minute - pentru a trimite fotografii de pe telefoane. Planul lunar al AT & T începe la 29, 99 USD. Costă 2, 99 dolari la 19, 99 dolari în plus o lună pentru a trimite fotografii.

Telefoanele cu aparate foto au raspandit atat de repede, fiind deja restrictionate. În Los Angeles, o sală de sport proeminentă, Clubul sportiv, le-a interzis din cauza temerilor că cineva ar putea posta fotografii din vestiarele de pe Internet.

Singerul Britney Spears a cerut recent ca toate telefoanele mobile să fie confiscate înainte să apară la o petrecere de presă recentă.

Sursa: SUA TODAY