Garmin iQue 3600 PDA este, de asemenea, un dispozitiv GPS - Mobil - 2019

Anonim

Există PDA-uri care pot reda muzică și clipuri video. Există PDA-uri care pot efectua apeluri telefonice și pot trimite și primi e-mailuri. Există chiar și PDA-uri care pot face fotografii sau filme scurte.

Acum, pentru prima dată, există un PDA care poate determina locația sa oriunde pe Pământ comunicând cu sateliți, afișând hărți color detaliate ale acelei locații și afișând un traseu către o destinație la alegere.

Cea mai recentă întorsătură a PDA-ului este un model de 589 USD, numit iQue 3600. Acesta vine de la liderul de la Garmin, lider pe piața Kansas, pentru dispozitive specializate de localizare care se bazează pe rețeaua de sateliți Global Positioning System din Pentagon.

Sateliții GPS sunt utilizați în sistemele de navigație scumpe încorporate și în unele telefoane celulare mai noi. De ani de zile, producătorii de unelte GPS au încercat să îmbine tehnologia de satelit cu PDA-ul prin crearea de dispozitive GPS suplimentare. Dar ele erau stîngace, voluminoase și costisitoare.

Garmin a rezolvat aceste probleme. A facut o treaba minunata de a proiecta un PDA atat de subtire si usor si normal, incat nu puteti sa va credeti la prima vedere este si un dispozitiv GPS. Singurul indiciu este un panou mic, plat, flip-up, pe spate, care servește ca antenă pentru comunicarea cu sateliții. Când îl răsturnați, radio-ul GPS se aprinde. Când este în jos, iQue 3600 funcționează ca un PDA foarte frumos.

Modelul iQue 3600 este, în toate privințele, un PDA compatibil cu Palm. Utilizează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Palm, are toate funcțiile de bază Palm și poate chiar să înregistreze și să redea note vocale și să redea fișiere de muzică MP3.

Vrajitoria reală este în integrarea funcționalității GPS cu Palm PDA tipic. Sistemul iQue 3600 reușește să realizeze cartografierea GPS și rutarea manuală într-o funcție simplă pe care consumatorii să o poată bucura.

De exemplu, cu iQue 3600 puteți selecta orice adresă din agendă sau din agendă, iar dispozitivul îl va localiza pe o hartă și va crea un traseu spre aceasta, atâta timp cât aveți hărți digitale pentru zona respectivă instalată pe unitate.

IQue are un ecran color mare, viu, de înaltă rezoluție care ocupă aproape întreaga față a dispozitivului.

Am testat iQue 3600 în și în jurul orașului meu natal din Washington, DC, și se ridică la nivelul facturării sale. Este un produs excelent care concurează favorabil cu sistemele de navigație din cele două mașini, atunci când îl folosiți pentru a vă ghida pe drum.

La câteva călătorii de zbor în jurul zonei, am setat iQue pe bordul meu, folosind setul auto foarte avantajos de $ 52, care include o bază ponderată, un încărcător și un difuzor. Dispozitivul mi-a redirecționat cu precizie mai multe destinații, afișând hărți color și diagrame mari de la pas cu pas, augmentate prin direcții orale rostite cu o voce feminină.

IQue este încărcat și cu informații despre punctele de interes locale. A găsit și cartografiat totul din restaurantele italiene și chineze din cartierul meu favorit către Casa Albă. Am apelat la adresele extra-stat pe care le-am stocat pentru diverși prieteni și rude din întreaga țară, iar iQue a găsit și cartografiat fiecare cu exactitate - apoi mi-a dat indicații de conducere.

Modelul iQue 3600 este la prețuri ridicate pentru un PDA. Dar, ca dispozitiv GPS, este o afacere. Garmin vinde un receptor GPS specializat cu o funcționalitate similară pentru mai mult de 700 de dolari - fără niciunul dintre funcțiile Palm PDA.

Ca și în cazul oricărui nou obiect gadget, cu toate acestea, acesta are unele dezavantaje. Memoria sa internă este limitată și, în timp ce poate accepta carduri de memorie de extensie, nu vine cu una. Deci, chiar dacă Garmin vă oferă un CD care conține hărți detaliate ale întregii State Unite, puteți încărca doar câteva orașe sau zone în același timp. Pentru restul națiunii veți obține numai date despre autostrăzi generale, nu străzi locale.

Durata de viață a bateriei este teribilă când utilizați funcția GPS. Am mai puțin de două ore. Cu GPS-ul oprit, durata de viață a bateriei este mai mare ca cea a unui Palm normal - câteva săptămâni.

Poate dura până la cinci minute pentru ca iQue să "dobândească" o reparație pe sateliții GPS pe care îi cere pentru o localizare precisă a locației. Acest proces poate fi frustrant, mai ales dacă vă aflați într-o zonă împădurită sau lângă clădiri înalte, unde este dificil pentru aparat să obțină o șansă clară la orizont. În cartierul meu încărcat de copaci, achiziționarea sateliților a durat mult timp și a drenat bateria chiar mai repede decât de obicei.

Cu toate acestea, Garmin iQue 3600 este un produs fin care avansează stadiul tehnicii în PDA-uri.

Sursa: Wall Street Journal