PC-urile "Handtop" sunt setate pentru a atinge piața mobilă - Mobil - 2019

Anonim

Noua clasă de dispozitive personale de calcul nu este decât o încercare de a împacheta capabilitățile hardware și software ale unui PC într-o mică cutie dreptunghiulară care poate fi alunecată într-un buzunar, deși una destul de generoasă.

"Consumatorii nu vor mai trebui să facă compromisuri", a declarat Jory Bell, directorul executiv al OQO, o companie din San Francisco care are ca scop lansarea mini-computerelor în această toamnă.

"Acum puteți obține toate capabilitățile pe care le obțineți cu un desktop sau un laptop într-un format portabil", a spus Bell, care a lucrat anterior la Apple Computer Inc. pe linia de laptop Titanium Powerbook.

Producătorii de PC-uri de la Tabletop spun că dispozitivele lor au mai multe avantaje față de dispozitivele PDA, care rulează în mod obișnuit un software simplificat, cu mai puține programe de aplicații. Spre deosebire de PDA-uri, acestea sunt menite a fi utilizate ca un PC cu drepturi depline, mai degrabă decât ca o extensie a unei care trebuie sincronizată.

În plus față de OQO, alți doi dezvoltatori de PC pariază că cererea puternică a consumatorilor pentru dispozitive puternice de computere portabile va alimenta un nou segment de piață pentru computerele mobile.

FlipStart din Seattle, deținut și operat de Vulcan Inc., bratul de investiții al co-fondatorului Microsoft Corp., Paul Allen, își propune, de asemenea, să lanseze PC-ul său propriu în cursul acestui an.

Sony Corp. (6758.T: Citat, Profil, Cercetare) a început deja să vândă un PC de mână, deși numai în țara sa de origine a Japoniei.

Citiți mai multe la Reuters