Linux face debutul telefonului - Mobil - 2019

Anonim

Dispozitivul, care combină funcțiile PDA și voce cu e-mail și acces la internet, va fi doar unul dintre numeroasele telefoane Linux în viitor, a spus Motorola.

Motorola A760, anunțată în februarie, este disponibilă în prezent numai în regiunea Asia-Pacific, dar se preconizează că va fi livrată în Europa la începutul anului 2004. Dispune de un ecran color, camera digitală încorporată și capacitatea Bluetooth, într-un telefon compatibil Rețele GSM și GPRS. De asemenea, suportă Java, permițând utilizatorilor să descarce aplicații Java pe telefoanele lor.

"Acest telefon este special deoarece are una din platformele software mai deschise și mai flexibile", a declarat Rob Shaddock, vicepreședinte și director general al produselor GSM / TDMA în divizia personală de comunicații Motorola. "Prin sprijinirea open-source Linux și utilizarea tehnologiei Java, Motorola are un mediu deschis și flexibil pentru a conduce dezvoltarea de aplicații convingătoare."

Modelul A760 rulează Linux Consumer Electronics Edition de la MontaVista, anunțată anul trecut de firma de software și care este proiectată pentru telefoane și alte dispozitive încorporate. Motorola a declarat că modelul A760 demonstrează angajamentul companiei de a transforma sistemul de operare Linux într-un pilon al strategiei telefonului său.

Alegerea lui Linux de la Linux demonstrează că dorește să urmeze alternative la sistemul de operare Symbian favorizat de alți producători de telefoane mobile. Motorola rămâne unul dintre cei mai mari investitori din consorțiul Symbian, cu o cotă de 20%. Alți producători de telefoane importante, printre care Nokia, Siemens, Sony Ericsson și Samsung, au introdus sau au anunțat modele bazate pe platforma Symbian.

"Suntem parte a consorțiului [Symbian], dar nu a jucat un rol important în portofoliul nostru", a declarat Scott Durschlag, vicepreședinte corporativ pentru strategia și dezvoltarea afacerilor pentru comunicațiile personale ale Motorola. Acest lucru se datorează faptului că Motorola consideră că aplicațiile Java sunt mai importante pe piața de telefonie mobilă, a adăugat el. "Nu credem că sistemul de operare este chiar important într-o anumită măsură", a spus el. "Ceea ce contează este ceea ce este pe partea de sus a acesteia."

Linux nu a reușit până acum să aibă un impact semnificativ în piața de telefonie mobilă. O mână de PDA-uri portabile au folosit sistemul de operare open-source, în special modelul Zaurus SL-5500 al companiei Sharp, dar majoritatea cumpărătorilor au optat pentru modele Pocket PC sau Palm. Cu toate acestea, cumpărătorii de telefoane pot fi mai puțin preocupați de platforma de bază, atâta timp cât telefonul are toate funcțiile necesare.

Prețurile pentru telefonul Motorola A760 nu au fost încă anunțate.

Sursa: VNUNet.com