Piața telefonului mobil revine la creștere - Mobil - 2019

Anonim

Potrivit IDC Worldwide Mobile QView, livrările la nivel mondial de telefonie mobilă în 2Q04 au crescut cu 6, 4% în primul trimestru și au crescut cu 40, 7% față de anul precedent la 169, 8 milioane de unități.

LG și Samsung au continuat să implementeze strategii de inovare tehnologică rapidă, flexibilitate a formelor și entuziasm de brand în prima jumătate a anului. În schimb, strategia de produs pentru vânzători precum Nokia și Siemens a rămas destul de conservatoare, neputând să se potrivească cu agresivitatea omologilor săi.

În ciuda faptului că a reușit să stabilizeze transferurile prin ajustarea prețurilor și a mixului de produse, Nokia a continuat să urmărească creșterea globală a pieței de telefonie mobilă în al doilea trimestru al anului 2004. Cu o cotă de piață care a condus la mai multe puncte mai mici decât acum un an, Nokia trebuie să crească dramatic nivelul de inovare acesta conduce prin linia sa de produse la telefoanele sale de volum, dacă este pentru a-și proteja poziția din nou slăbiciune. În mod similar, scăderea secvențială a încărcăturilor de la Siemens pune pe locul 4 numărul de puncte la dispoziție, Siemens, Sony Ericsson și LG Electronics toate fiind la distanță de poziție.

"În al doilea trimestru al anului 2004, Samsung și LG au demonstrat capacitatea de a executa pe un plan clar de a-și îmbunătăți cota de piață prin injectarea creativității în produsele lor de mijloc. În schimb, Nokia și Siemens au continuat să urmărească strategii conservatoare formulate înainte de mediul de piață din ce în ce mai competitiv de astăzi ", a declarat David Linsalata, analist în programul IDC Mobile Devices. "În fața concurenței agresive pentru cota de piață, acești furnizori trebuie să monitorizeze îndeaproape cererea consumatorilor și să își demonstreze angajamentul prin furnizarea de tehnologii și caracteristici în cerere de către consumatorii de pe piața de masă".

Vendor principal

- Nokia - În ciuda continuării de a conduce piața mondială de telefonie mobilă cu o cotă de piață de 27, 6%, creșterea lentă a Nokia față de piața globală a dus la o scădere a cotei de piață pentru al doilea trimestru consecutiv. Inițiativele inițiale de stabilizare a transporturilor par să influențeze schimbarea, compania înregistrând o creștere de 11, 8% pe an și o creștere consecutivă de 1, 6%.

- Cu toate că succesul unei linii de produse reînnoite a ajutat compania Motorola la o creștere de 52, 4% față de anul trecut, vânzătorul numărul 2 a înregistrat o scădere succesivă de 4, 7% în al doilea trimestru al anului 2004. Cu numărul 3 Samsung închis în spatele și câștigând, succesul noilor telefoane mobile de afaceri și telefoane orientate către consumatori este esențial pentru succesul său continuu pe piață.

- Samsung - În pofida concurenței acerbe pe piața americană, Samsung a înregistrat o creștere globală de 76, 0% pe an la nivel mondial și o creștere de 1, 3% a cotei de piață de 13, 8%. Cu un număr de modele noi planificate pentru lansare în al treilea trimestru, Samsung este bine poziționat pentru a continua să avanseze pe locul 2 al Motorola.

- Siemens - După o scădere dramatică, succesivă, de 18, 8%, Siemens a înregistrat o scădere a cotei de piață corespunzătoare de 1, 7%. Cu toate că transporturile au crescut cu 28, 4% pe an, Siemens trebuie să revină la o creștere pozitivă pentru a-și proteja poziția de vânzător din întreaga lume.

- Sony Ericsson - datorită unei creșteri puternice a transportului de 55, 0% față de anul precedent și cu 18, 2% în mod succesiv, Sony Ericsson și-a majorat cota de piață cu 0, 8% față de trimestrul precedent la 6, 3%, legând Siemens de numărul 4 pe piață. Cu o serie de produse inovatoare noi programate pentru a fi lansate în a doua jumătate a anului, creșterea recentă a Sony Ericsson poate ajuta vânzătorul să revendice locul 4 pe loc.

- LG Electronics - Cu o creștere de 87, 0% pe an și o creștere consecutivă de 13, 6%, LG și-a mărit cota de piață de 0, 6% până la 6, 0% pe piața mondială de telefonie mobilă. Separat de Sony Ericsson cu puțin peste 500 de mii de unități în prima jumătate a anului 2004, LG se află la o distanță izbitoare de competitorul său perene.

 Top 5 furnizori, livrările la nivel mondial de telefonie mobilă și cota de piață, 2Q 2004 (preliminar) 1 Nokia 45, 400, 000 27.6% ------------------------ ---------------------------------------------- 2 Motorola 24, 100, 000 14, 6% --------------------------------------------- ------------------------- 3 Samsung 22, 700, 000 13, 8% ---------------- -------------------------------------------------- ---- 4 Siemens 10, 400, 000 6, 3% ------------------------------------- --------------------------------- 4 Sony Ericsson 10, 400, 000 6.3% ------- -------------------------------------------------- ------------- 5 LG Electronics 9, 940, 000 6.0% --------------------------- ------------------------------------------- Altele 41, 760, 000 25.4 % ------------------------------------------------- --------------------- Total 164, 700, 000 100.0% --------------------- ------------------------------------------------- Note : Expedierile furnizorilor sunt expedieri de marcă și exclud vânzările OEM pentru toți vânzătorii. 

Telefoanele mobile - Aceste dispozitive mici, alimentate cu baterii, bazate pe voce, utilizează interfețe de aer celulare / PCS furnizate de operator pentru comunicații vocale. Acestea sunt concepute în primul rând, atât în ​​form factor cât și în setul de caracteristici, pentru o experiență de telefonie mobilă convingătoare, dar pot include și capacitatea de mesaje text. Telefoanele mobile pot include un jack pentru căști pentru operarea fără mâini, precum și o varietate de caracteristici, cum ar fi gestionarea informațiilor personale, multimedia, jocuri sau aplicații de birou. Telefoanele mobile există în toate punctele de-a lungul factorului de formă, punctul de preț și setul de funcții continue. Telefoanele mobile care combină capabilitățile de comunicații vocale cu caracteristici de date personale cu tastatură sau cu tastatură sunt urmărite în cadrul categoriei Aparate convergente.

Sursa: IDC, 29 iulie 2004