Camerele telefoanelor Motorola lipsesc de sezonul de vacanță - Mobil - 2019

Anonim

Rapoartele privind întârzierile, care au trimis inițial acțiunile companiei Motorola mai mult de 5 procente vineri, vin în urma demisiei surprinzătoare săptămâna trecută a președintelui și directorului executiv al companiei Motorola, Christopher Galvin, pe fondul diferențelor cu consiliul.

Verizon Wireless, un joint-venture al companiilor Verizon Communications și Vodafone Group Plc, a declarat vineri că se aștepta la V810, cu camera digitală încorporată, de la Motorola, pentru trimestrul 4 crucial. Cu toate acestea, nu va fi gata până în primul trimestru.

"Ei nu au un telefon cu cameră pentru a vinde în timpul celui de-al patrulea trimestru", a spus purtătorul de cuvânt al Verizon Wireless, Jim Gerace.

Industria ridică aproximativ 30% din vânzările sale în al patrulea trimestru, potrivit grupului Shosteck, o companie de consultanță wireless din Washington.

Cingular Wireless a raportat, de asemenea, întârzieri prin intermediul telefoanelor sale cu cameră Motorola.

Motorola a recunoscut întârzierile, însă a afirmat că rapoartele au fost vechi și nu le-ar afecta niciodată ofertele de vacanță și nici nu au un impact semnificativ asupra previziunilor sale financiare.

"Nu avem absolut nici o intenție de a fi MIA (lipsesc în acțiune) în sezonul de vacanță", a declarat Geoffrey Frost, ofițer de marcă al Motorola, pentru Reuters într-un interviu telefonic.

"Ne urăsc faptul că câteva (telefoane mobile noi) sunt puțin mai târziu decât ne-ar plăcea să fie, dar ne simțim foarte bine … în fața consumatorilor cu lucruri competitive și convingătoare în sezonul de vacanță" el a adăugat.

Frost a afirmat că firma din Schaumburg, din Illinois, va livra milioane de telefoane cu cameră la scară globală în al patrulea trimestru, inclusiv unui transportator neidentificat din America de Nord.

Cu toate acestea, întârzierile ar putea costa Motorola, care și-a pierdut poziția de lider în telefoanele mobile către Nokia din Finlanda la mijlocul anilor 1990, cu atât mai mult vânzările și cota de piață, spun analistii. Pe lângă Nokia, altele care ar putea beneficia includ Samsung Coreea de Sud Co. Ltd. și LG Electronics Ltd.

"Ca și băiatul care a crezut că a luptat"

Analiștii l-au criticat pe Motorola pentru întârzierile din trecut în lansarea noilor telefoane, ceea ce promisese că nu va mai reapărea.

"Ei fac o mulțime de afirmații care sună foarte frumos, dar totul se bazează pe" arătați-mi banii "și, din când în când, Motorola a lăsat industria, partenerii și clienții săi cu produse târzii", a spus directorul executiv al grupului Shosteck Jane Zweig. "E ca și cum băiatul a strigat lupul. Oamenii nu vor crede în Motorola. "

Aproximativ 25 de milioane de telefoane cu cameră au fost vândute în întreaga lume în prima jumătate a anului 2003, iar 65 milioane sunt așteptate pentru anul respectiv, sau 13% din toate telefoanele mobile vândute, potrivit firmei de cercetare Strategy Analytics.

Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie din SUA, a cunoscut câteva luni de întârziere și va satisface cererea pentru astfel de telefoane cu modele LG, a spus Gerace. Un alt model de ecran color Motorola, E310, ar fi de asemenea întârziat.

Cingular, o societate mixtă a SBC Communications Inc. și a BellSouth Corp., a declarat că planul inițial a fost acela de a avea două telefoane diferite cu aparate foto Motorola în timp util pentru sezonul de vacanță.

"Întârzierea telefonului mobil integrat de la Motorola va limita alegerile pe care le oferim clienților noștri", a declarat Frank Boyer, vicepreședinte al operatorului wireless din SUA nr. 2, într-o declarație.

Wall Street Journal a raportat întârzierile de vineri și a declarat că există întârzieri similare cu AT & T Wireless Services Inc. Un purtător de cuvânt al AT & T Wireless a refuzat să comenteze.

Shawn Campbell, director la Campbell Asset Management din Chicago, a declarat că întârzierile ar putea fi un factor în plecarea lui Galvin. Motorola a declarat că a angajat firma de recrutare Spencer Stuart să conducă căutarea unui succesor.

"Iar începem. Aceasta este problema exactă pe care au avut-o înainte ", a spus Campbell, a cărui firmă deține acțiuni preferate Motorola.

Acțiunile Motorola au scăzut la fel de scăzute cu 11, 80 dolari înainte de revenire pentru a închide neschimbat, la 12.53 dolari, în cea mai mare tranzacționare pe Bursa din New York, vineri.

Sursa: Reuters