Motorola ucide lansarea noului telefon cu cameră foto - Mobil - 2019

Anonim

Motorola, cel de-al doilea mare producător de telefoane mobile din lume, din spatele Nokia din Finlanda, a declarat că telefonul V295 nu este necesar și că cererea va fi satisfăcută în China de alte două modele de camere pe care le oferă deja, A760 și E365.

"Am ucis programul", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Motorola Alan Buddendeck pentru Reuters. "Orice companie, luați decizii strategice cu privire la modul în care veți gestiona produsele pe care le aduceți pe piață".

Telefoanele cu aparate foto - telefoanele mobile cu camere digitale integrate, pe care consumatorii le pot folosi pentru a le trimite și a le trimite prietenilor - reprezintă cea mai tare parte a pieței globale de dispozitive. Cu toate acestea, Motorola a avut întârzieri în lansarea unor modele.

Unii analiști au respins explicația companiei, spunând că noul telefon a trecut prin cercetarea și dezvoltarea costisitoare și prin testarea calității. Ei au spus că este mai probabil ca o problemă tehnică sau competitivă care a ucis lansarea.

"Nu este o idee lizibilă, deoarece este o modalitate costisitoare de a vă planifica linia de produse", a declarat analistul Edward Snyder, analist al Cartei Equity Research, despre decizia de a ucide produsul cu câteva săptămâni înainte de lansarea sa programată. "Aceste decizii se fac în mod normal pe planșa de desen înainte de orice investiție în produs".

Snyder are un rating "cumpără" pe stoc și nu deține acțiuni.

Buddendeck a refuzat să spună când sa luat decizia V295. Introducerea sa fusese programată pentru al patrulea trimestru și urma să fie făcută de producătorul de contract din Taiwan, BenQ Corp.

ÎNTREBĂRILE ÎNTREBĂRITE

Analistul grupului Yankee, John Jackson, a declarat că modelele de telefoane mobile se anulează tot timpul, inclusiv de Nokia, dar acțiunea Motorola a atras atenția, având în vedere istoricul lansărilor de produse târzii.

"Credibilitatea lor este discutabilă deoarece nu a reușit să se execute pe mai multe fronturi, așa că atunci când anulează (un produs) din motive legitime, pare a fi discutabil", a spus el.

Decizia de a ucide V295 are sens, totuși, pentru că telefonul de la mijlocul etajului a reflectat o altă ofertă, a spus Jackson. Motorola oferă deja un model high-end în China, iar săptămâna trecută a lansat un telefon cu cameră low-cost pentru Asia și Europa.

Motorola, cu sediul în suburbia din Chicago, Illinois, a spus anterior că intenționează să lanseze opt telefoane noi cu camere cu cameră în timpul celui de-al patrulea trimestru.

Jane Zweig, director executiv al Grupului Shosteck, o companie de consultanță wireless din Washington, se întreabă dacă problemele de calitate au deraiat modelul V295 sau Motorola pur și simplu doreau să se concentreze asupra modelelor pe care le construiește. Buddendeck a declarat că societatea nu discută în mod public problemele de calitate cu furnizorii.

Vânzările de telefoane cu cameră la scară globală explodează. Se așteaptă ca acestea să atingă aproape 430 de milioane, sau 73% din total, în 2007, comparativ cu aproximativ 28 de milioane, sau cu 6, 5% anul trecut, potrivit companiei de cercetare a grupului Yankee.

Cu toate acestea, în China, unde Motorola este lider de piață, dar se confruntă cu o concurență locală brutală, telefoanele cu cameră sunt produse cu volum redus, iar consumatorii continuă să cumpere mai ales telefoane cu voce low-cost, a spus Jackson.

Motorola sa luptat cu lansarea unor telefoane cu cameră foto. În septembrie, doi clienți mari - Verizon Wireless și Cingular Wireless - au raportat întârzieri în primirea telefoanelor cu cameră de la Motorola în timp util pentru sezonul critic de vânzare de vacanță.

Un alt client, conglomeratul din Hong Kong, Hutchison Whampoa Ltd., deținut de cel mai bogat magnat din Asia, Li Ka-shing, a împins săptămâna trecută obiectivul său de rentabilitate pentru afacerile sale de telecomunicații datorită întârzierilor în livrările de la mai mulți furnizori, inclusiv Motorola.

Sursa: Reuters