NVIDIA anunță achiziționarea companiei MediaQ - Mobil - 2019

Anonim

Conform termenilor acordului, NVIDIA va achiziționa o companie privată MediaQ pentru suma totală de 70 milioane de dolari, pe care NVIDIA se așteaptă să o plătească în principal în numerar. Achiziția, care se așteaptă să fie finalizată în al treilea trimestru al anului fiscal 2004 al NVIDIA, a fost aprobată de consiliul de administrație al fiecărei companii și este condiționată de satisfacerea cerințelor de reglementare și a altor condiții uzuale de închidere.

Înființată în 1997, tehnologiile de bază ale MediaQ îmbunătățesc capacitățile de afișare vizuală, îmbunătățesc conectivitatea și minimizează consumul de energie la nivel de cip și de sistem. Compania își îmbunătățește ofertele de produse semiconductoare cu un set complet de software, inclusiv drivere pentru principalele sisteme de operare mobile (Microsoft PocketPC, Microsoft SmartPhone, Palm, Symbian) și API-uri care îmbunătățesc timpul OEM pe piață. Segmentele de piață cheie sunt telefoanele 3G și 2.5G, PDA-urile, afișajele LCD și alte dispozitive mobile. Clienții MediaQ includ producătorii de telefoane mobile și PDA, cum ar fi Mitsubishi, Siemens, DBTel, Dell, HP, Palm, Philips, Sharp și Sony.

"Suntem încântați să ne unim forțele cu NVIDIA", a declarat Elie Antoun, director executiv și președinte MediaQ. "Clientii MediaQ vor beneficia de resursele tehnologice si de inginerie NVIDIA, de productivitate si de infrastructura globala de suport."

"Această achiziție sprijină strategia NVIDIA de a extinde platforma noastră și ne accelerează intrarea pe piețele mobile fără fir", a adăugat Jen-Hsun Huang, director executiv la NVIDIA. "Echipa de clasă mondială de la MediaQ a realizat o penetrare semnificativă și a creat relații puternice cu liderii principali în tehnologia telefoanelor mobile, ecranelor LCD și PDA-urilor, toate componentele esențiale ale revoluției multimedia mobile 3G. Achiziția MediaQ extinde competențele NVIDIA în metodologiile de design extrem de reduse și în design-ul sistemelor, precum și în sistemele de operare Microsoft Pocket PC, Microsoft SmartPhone, Palm și Symbian. "

Mai multe detalii vor fi oferite în timpul conferinței trimestriale a conferinței NVIDIA care va avea loc pe data de 7 august 2003.