Nvidia introduce procesor media portabil - Mobil - 2019

Anonim

Primul produs de achiziția MediaQ, Inc., NVIDIA GoForce 2150 este primul procesor media cu putere redusă din industrie, cu suport pentru camere de 1, 3 megapixeli. GoForce 2150 oferă designerilor de telefoane cu un produs interesant pentru a oferi capturi de imagine de înaltă rezoluție, captură video în JPEG și comenzi avansate pentru camere pentru telefoane celulare și alte dispozitive portabile cu camere digitale încorporate.

"Telefoanele cu camera sunt segmentele cu cea mai mare crestere pe piata telefoanelor celulare, cu vanzari apropiindu-se de 50 de milioane de unitati la nivel mondial, in timp ce producatorii se indreapta spre aparate foto cu rezolutie mare de megapixeli pentru a-si diferentia design-ul telefonului", a declarat Dr. Jon Peddie, presedintele Tiburon pe bază de Jon Peddie Research, o firmă de cercetare multimedia și grafică. "Noul NVIDIA GoForce 2150, conceput special pentru a suporta aceste cerințe de cameră megapixel viitoare, are o oportunitate extraordinară. Cu aceste noi capacități, utilizatorii finali pot obține imagini de calitate superioară utilizând telefoanele cu cameră foto, încurajând în cele din urmă utilizatorii finali să creeze și să trimită fotografii mai frecvent. "

Caracteristicile cheie ale noului controler includ un accelerator grafice 2D grafice pe 64 de biți, memorie încorporată pentru buffer-ul de cadre LCD și interfață flexibilă a procesorului. Controlerul LCD versatil permite, de asemenea, interfețe cu ecran dublu de comutare rapidă, implementate în mod obișnuit ca un ecran color mare cu matrice activă în interiorul receptorului și cu un LCD mai mic situat în exterior. NVIDIA GoForce 2150 suportă peste 70 de interfețe de afișare diferite (inclusiv tehnologia CSTN, TFT, OLED și LTPS) cu rezoluție de până la HVGA (320 × 480).

"Așteptările utilizatorilor pentru telefoanele cu cameră continuă să crească în ceea ce privește calitatea imaginii și funcționalitățile camerelor", a declarat Phil Carmack, vicepreședinte al produselor handheld de la NVIDIA. "Telefoanele de cameră sunt un indicator important al tendințelor de convergență a dispozitivelor, deoarece încep să se apropie de camerele digitale obișnuite din punct de vedere al capacităților. În timp ce noile caracteristici ale imaginii și performanțele mai avansate conduc la creșterea consumului de energie, procesorul GoForce 2150 este optimizat în mod special pentru a oferi o calitate excepțională a calității imaginii și a funcțiilor camerei, la o mică parte din consumul de energie.

NVIDIA GoForce 2150 este un procesor ideal pentru telefoanele de cameră de ultimă generație și alte dispozitive mobile. Este compatibil cu MQ2100, de la MediaQ, Inc., astfel încât producătorii de echipamente originale cu modele MQ2100 existente pot să facă upgrade rapid pentru a adăuga suport pentru camerele megapixel. În plus, GoForce 2150 oferă o experiență vizuală de înaltă performanță printr-un motor de procesare grafică bazat pe hardware, cu performanță de vârf în domeniu.

Disponibilitate
Mostrele de la NVIDIA GoForce 2150 sunt disponibile imediat producătorilor de echipamente originale; volumul producției va începe în T4 2003.

Pentru mai multe informații despre NVIDIA, MediaQ, Inc sau NVIDIA GoForce 2150, vizitați //www.nvidia.com/.