Palm dezvaluie Tungsten T3, E si Zire 21 - Mobil - 2019

Anonim

Palm au anunțat oficial cele mai recente handheld-uri, fiecare vizând un segment diferit al pieței, cu o serie de caracteristici noi la prețuri noi.

Modelul T3 este primul handheld cu marca Palm, cu scriere virtuală și rotație

Primul model nou este Tungsten T3 de ultimă generație. T3 combină factorul de formă al liniei anterioare Tungsten T cu puterea tungsten C, precum și introducerea de noi caracteristici. Acesta utilizează designul casetei de colaps familiar, deși cu un nou aspect al butonului frontal, și este susținut de un procesor Intel XScale de 400 MHz, 64 MB de RAM (52 MB accesibil utilizatorului) și de conectivitate Bluetooth. Acesta susține, de asemenea, pentru prima dată de la Palm o zonă de scriere de mână collapsabilă, permițând utilizatorului să-l minimizeze din drum pentru 320 x 480 pixeli de pe ecranul imobiliar. De asemenea, acceptă rotația ecranului. Se vinde pentru 399 USD.

Tungsten E este noul Palm handheld de business la nivel de intrare. Făcând pe un procesor TI OMAP de 126 MHz și susținut de 32 MB de RAM (28 MB accesibil utilizatorilor), TE are ecranul normal de 320 x 320 pixeli. Foarte slabă, la numai 12, 7 mm grosime, este modelată pe carcasa seriei m500 și este construită dintr-un metal metalic atractiv și include un navigator dreptunghiular cu 5 căi. Cu toate acestea, se renunță la Conectorul universal în favoarea conectorilor simpli mini-USB și mini-AC, la fel ca Palm Zire original. Se vinde pentru 199 USD.

Atât Tungsten T3 cât și Tungsten E rulează Palm OS 5.2 cu Graffiti 2 și vin cu o suită impresionantă de software. Palm Photos, Kinoma Player și playerul RealOne oferă suport multimedia, în timp ce utilizatorii de afaceri obțin VersaMail 2.6 și Documents To Go 6. VersaMail suportă acum atașamente pline arbitrare, în timp ce Documents To Go 6 acceptă vizualizarea și editarea fișierelor Microsoft Word și Excel nativă fără conversie . Ambele dispozitive includ și telefonie și aplicații SMS, deși numai T3 include versiunea actualizată a Palm WebPro. Noul WebPro suportă atât conexiuni proxy cât și proxyless, precum și noul ecran T3.

Tungsten E combină modelele seriei m500 și Tungsten T

Ambele Tungstens includ, de asemenea, noile aplicații PIM Palm, Calendar, Contacts, Tasks și Memo. Toate cele patru sunt actualizări modeste ale suitei normale Palm OS PIM, care a rămas în mare parte neschimbată din 1998. Îmbunătățirile notabile includ câmpurile de notă și memorie de 32 MB, câmpurile suplimentare din Contacte și o nouă Agenda View în Calendar care este pentru toate intențiile și scopurile un ecran Astăzi.

Peste pe linia Zire, Palm a introdus un nou handset portabil. Palm Zire 21 se uită la prima vedere ca originalul Zire, cu ecran de 160 x 160 de tonuri de gri, două butoane de aplicație și finisaj din plastic alb. Cu toate acestea, Zire 21 este alimentat de același procesor TI OMAP de 126 MHz ca și Tungsten E și 8 MB de memorie RAM (7, 3 MB accesibil). Aceasta face ca acesta să fie primul handheld bazat pe tonuri de gri sau redus Palm OS 5.2 ARM. Potrivit lui Palm, mai mulți utilizatori la nivel de bază au instalat aplicații decât se așteptau, astfel încât Zire 21 include un nou sistem de operare și mai mult RAM pentru a susține acest lucru, precum și aplicații suplimentare, deși nu include noua suită PIM. Se vinde pentru 99 USD, același preț ca Zire, foarte popular.

Linia de produse existentă a companiei Palm a fost, de asemenea, curățată puțin. Palmul m130 și Palm m515 au fost întrerupte în liniște, înlocuindu-se cu Tungsten E. Tungsten T a fost, de asemenea, mutat liniștit, iar înlocuirea lui Tungsten T2 a fost redusă la 329 USD. Originalul Zire este încă disponibil pentru moment pentru $ 79 USD.

Toate cele trei modele noi sunt disponibile acum.

Poze și discuții pot fi găsite aici:
//forums.designtechnica.com/showthread.php?s=&postid=19397