palmOne Java pentru Treo 600 Smartphone - Mobil - 2019

Anonim

palmOne, Inc. a anunțat astăzi cea mai recentă lansare a unui set de instrumente pentru dezvoltatori care oferă suport pentru Java 2 Micro Edition pentru smartphone-urile Treo 600 și handheld-uri Tungsten, care extinde semnificativ capabilitățile liniilor sale de produse pentru clienții și dezvoltatorii de afaceri. O versiune beta a noii versiuni a IBM WebSphere Micro Environment Toolkit pentru dezvoltatorii Palm OS (R), care include un runtime de înaltă performanță cu suport pentru cele mai recente standarde Java Community Process, a fost lansat astăzi dezvoltatorilor prin intermediul site-ului web dezvoltator palmOne PluggedIn.

Setul de instrumente permite dezvoltatorilor să vizeze, să implementeze și să execute aplicațiile Java MIDlet pe dispozitive palmOne, direct alături de aplicațiile Palm OS native. Descărcarea de acces rapid permite dezvoltatorilor de software să proiecteze și să testeze aplicații care utilizează noile standarde de suport și alte capabilități înaintea lansării runtime-ului utilizatorului final în primăvara viitoare. Cu suport atât pentru smartphone-ul Treo 600, cât și pentru seria de handheld-uri Tungsten, aplicațiile și soluțiile convingătoare, bazate pe standarde pot fi acum implementate într-o manieră consecventă pentru forțele de muncă mobile și pentru consumatori.

Cu disponibilitatea tehnologiei Java, dezvoltatorii pot folosi instrumentele existente, seturile de calificare și, în unele cazuri, codul, pentru a crea noi soluții mobile pentru produsele palmOne, precum și pentru a implementa fără probleme aplicațiile MIDP existente, orientate inițial către alte dispozitive cu suport MIDP. În mod specific, noua versiune permite asistență pentru specificațiile Java Specifications Connected Limited Device Configuration (CLDC) 1.1 / Profile Device Device Information (MIDP) 2.0. Acesta oferă un timp de execuție Java Powered împreună cu navigarea în cinci direcții a smartphone-ului Treo 600, împreună cu suportul stack-urilor de rețea CDMA / 1XRTT și GSM / GPRS, precum și ecranele de înaltă rezoluție ale liniei Tungsten și portretul și peisajul portofelului Tungsten T3 display-uri. Performanța noului runtime este, de asemenea, îmbunătățită semnificativ prin optimizarea ARM nativă, învingând multe dintre cele mai mari scoruri publicate pe repere standard pentru industrie, cum ar fi JBenchmark și MIDPMark.

"Cu runtime-ul ARM Java nativ al IBM pe telefonul Tungsten și smartphone-ul Treo 600, suntem cu ușurință capabili să dezvoltăm aplicații fără a sacrifica viteza, funcționalitatea sau utilitatea", a declarat Jerome Liss, vicepreședinte pentru dezvoltare, Digital Dispatcher. "Flexibilitatea noastră în servirea clienților noștri este, de asemenea, mult mărită - acum putem profita din plin de dezvoltarea bazată pe standarde și livrăm aplicații clienților noștri cu privire la tipul de dispozitiv mobil pe care îl doresc - fie că este un handheld Tungsten C cu Wi-Fi integrat un telefon smartphone Treo 600 - fără a fi nevoie să rescrii în mod semnificativ codul sau să investești într-un nou set de instrumente și instruire. "

Anunțul de astăzi consolidează angajamentul palmOne față de comunitatea de dezvoltare a software-ului mobil. Prin extinderea rapidă a avantajelor comunității de dezvoltatori Java și a relației IBM cu linia de produse smartphone Treo premiată, dezvoltatorii palmOne sunt mai bine pregătiți pentru a oferi soluții de soluții pentru întreprinderile second-hand. Linia de produse Treo și Tungsten oferă un set mai divers de capabilități și configurații decât ceea ce comunitatea de dezvoltare mobilă Java a avut la dispoziție de pe piața mai tradițională a telefoanelor mobile și smartphone-urilor. Cerințele clienților pentru mecanisme de introducere mai bogate, ecrane mai luminoase și cu rezoluție mai mare și mai multă memorie de stocare pot fi acum îndeplinite.

"Furnizarea de tehnologii Java pentru smartphone-ul Treo 600 este doar începutul beneficiilor extraordinare pe care le aduce recenta fuziune clienților noștri și pieței mobile în general", a declarat Joe Sipher, vicepreședinte marketing și marketing al produselor palmOne. "Suntem încântați să furnizăm dezvoltatorilor Java trei milioane plus instrumentele și suportul necesar pentru a construi soluții de afaceri cu adevărat de mare mobil".

"IBM se angajează să extindă performanțele întreprinderii la o serie de dispozitive. Ultimul nostru efort cu palmOne subliniază importanța tehnologiei Java încorporată în a permite dispozitivelor să acceseze mai bine aplicațiile de afaceri ", a declarat Craig Hayman, vicepreședinte mondial pentru dezvoltare, divizia IBM Pervasive Computing. "Întrucât întreprinderile se uită la moduri de a-și dezvolta forțele de muncă, bogatul grup de dezvoltatori Java poate folosi abilitățile și resursele existente pentru a-și aduce aplicațiile pe piața de telefonie mobilă în plină expansiune într-o manieră consecventă, cu mai multă viteză și eficiență".

WebSphere Micro Environment Toolkit pentru Palm OS Developers este un set de instrumente pentru dezvoltatori independenți pentru orice mediu de dezvoltare compatibil J2ME, cum ar fi Borland JBuilder, Studio SunONE și Simplitate pentru dispozitive mobile. În plus, IBM WebSphere Studio Developer Award (WSDD), premiat cu IBM, este acum optimizat pentru crearea de aplicații Java bazate pe produse palmOne. Ecranul WSDD bazat pe Eclipse se poate integra cu celelalte instrumente WebSphere Studio pentru a oferi o soluție de dezvoltare Java de la capăt la sfârșit. Flexibilitatea WebSphere Micro Environment permite, de asemenea, extinderea pentru a suporta componente add-on orientate spre afaceri, cum ar fi IBM Web Services Toolkit pentru dispozitive mobile sau serial SerialPort pentru suportul cititorilor de coduri de bare externe.

Prețuri și disponibilitate

Dezvoltatorii pot descărca setul de instrumente fără costuri, atât beta din setul de instrumente MIDP 2.0, cât și setul de instrumente MIDP 1.0 existent de la //www.palmone.com/java. MIDP 2.0 runtime este programat să fie disponibil atât pentru smartphone-urile Treo 600, cât și pentru dispozitive portabile Tungsten, în primăvara viitoare. Licența de rulare pentru utilizatorii de telefoane smartphone Treo 600 este de așteptat să fie disponibilă din Conexiunea Software pentru 5, 99 USD.

Actualul timp de execuție MIDP 1.0 este disponibil pentru linia Tungsten. Utilizatorii handheld Tungsten T3 și Tungsten E, precum și utilizatorii handheld Tungsten W, Tungsten C și Tungsten T2 care și-au achiziționat portabilele pe sau după 1 octombrie 2003 pot descărca WebSphere Micro Environment fără costuri de la //www.palmone.com/ suport / jvm.

Pentru utilizatorii care au achiziționat handheld-ul Tungsten înainte de 1 octombrie 2003 și utilizatorii de dispozitive portabile Zire ™ 71, Conexiunea Software (//software.palmOne.com) oferă în prezent licența de rulare pentru 5, 99 USD.

Utilizatorii care descarcă sau achiziționează versiunea MIDP 1.0 a runtime-ului vor putea descărca upgrade-ul MIDP 2.0 atunci când vor fi disponibili anul viitor fără costuri.