Samsung dezvoltă carduri de memorie multimedia - Mobil - 2019

Anonim

Samsung a anunțat astăzi că a dezvoltat noi carduri de memorie care poartă atât o memorie flash Samsung, cât și un controler de carduri proiectat intern, care respectă standardul anunțat la începutul acestui an de către Asociația MultimediaCard (MMCA), o organizație deschisă pentru carduri de memorie deschise. Noile carduri de memorie, introduse în două formate de dimensiuni complete și de dimensiuni reduse sub mărcile respective MMCplus andMMCmobile, sunt înapoi compatibile cu cartela MMC ca gazdă MMC convențională va configura și se adapteze la noua interfață.

MMCplus și MMCmobile sunt versiuni actualizate ale specificației MMC. Noile cartele de memorie suportă lărgimi mai mari ale magistralei (x1, x4, x8) și o frecvență de ceas de 52megahertz (MHz) pentru a permite rate mai rapide de tranziție a datelor. Dispune de cea mai rapidă performanță de citire și scriere a industriei: 20MB pe secundă pentru funcția de citire a datelor și 15MB pe secundă pentru viteze de scriere a datelor. Suportul de tensiune MMCmobile de 1, 8V sau 3, 3V asigură consumul minim de energie.

Samsung așteaptă caracteristicile avansate - factor de formă mic, rate de tranziție ridicată a datelor și putere redusă - pentru a stimula acceptarea pe piață a noii specificații MMC ca fiind cel mai competitiv format de cartelă pentru telefoanele mobile, dar și pentru aproape orice dispozitiv digital mobil.

Pe măsură ce cererea de date multimedia continuă să scadă, performanța controlerului cardului devine un factor critic pentru determinarea vitezei de transmisie. Pentru o performanță mai rapidă, Samsung a construit un procesor ARM7 pe 32 de biți în controllerul său de viteză mare MMC. Magistrala de date a fost extinsă la 8 biți. Viteza interfeței gazdă a fost de asemenea îmbunătățită de la 2, 5MegaByte pe secundă (MBps) pentru majoritatea controlorilor MMC la 52MBps.

Controlerul MMC de mare viteză de la Samsung facilitează actualizările și modificările de software cu o memorie Flash de 48KiloByte (KB) în locul EEPROM, îmbunătățind compatibilitatea cu cardurile. În plus, Samsung a îmbunătățit algoritmul de cache și intercalare pentru prelucrarea datelor, sporind viteza de citire / scriere și sporind confortul utilizatorului. Noul controler MMC ocupă de asemenea mai puțin spațiu, suportând factorii de formă mai mici ai MMC-urilor.

Firma de cercetare a pieței, Gartner Dataquest, prognozează că MMC comandă cele mai mari rate de creștere a formatelor de stocare de tip solid state în perioada 2003-2008. CAGR pentru volumele de unități este de așteptat să fie 24%, iar veniturile din vânzări să arate o creștere de 37%.