US Cell Phone Eticheta Survey lansat - Mobil - 2019

Anonim

Ca o recunoastere a lunii nationale pentru cellphone courtesy, Sprint (NYSE: FON) a anuntat rezultatele raportului Sprint Wireless Courtesy 2004, un sondaj la nivel national privind eticheta wireless. Constatările arată că majoritatea covârșitoare a americanilor declară că oamenii sunt mai puțin amabili astăzi atunci când folosesc un telefon fără fir, dar nimeni nu se consideră nedrepți.

Aproape trei din patru (73%) adulți americani care au intervievat au declarat că oamenii sunt mai puțin amabili în general, în prezent, decât acum cinci ani, și un total de opt din 10 (80%) au declarat că au simțit că oamenii sunt mai puțin amabili atunci când folosesc un telefon fără fir astăzi acum cinci ani. Cu toate acestea, 97% dintre cei chestionați s-au clasificat drept "foarte amabili" sau "oarecum amabili" în folosirea unui telefon fără fir, cel mai mare procent din utilizatorii de telefoane mobile se clasifică drept "foarte amabili" (64% provenind din regiunea de Vest. Utilizatorii wireless pot vedea cum rata manierelor lor, luând testul Sprint Wireless Courtesy Test și obțineți mai multe informații despre rezultatele sondajului la adresa www.sprint.com/etiquette.

Jacqueline Whitmore, fondatoare și directoră a Școlii de Protocol din Palm Beach, nu vede constatările ca doom și întuneric pentru maniere în Statele Unite; mai degrabă îl vede ca pe un semn pozitiv dat fiind adoptarea rapidă a telefoanelor fără fir în viața de zi cu zi.

"Tehnologia wireless este în plină expansiune atât de rapidă și telefoanele mobile au devenit atât de populare, regulile privind eticheta wireless continuă să se dezvolte", a spus Whitmore. "Nu cred că trebuie să ne facem griji că oamenii sunt rușinoși în mod intenționat; doar că mulți nu sunt încă obișnuiți cu noile responsabilități care vin cu utilizarea acestui instrument de comunicare convenabil.

De exemplu, Whitmore subliniază că 62% dintre cei chestionați spun că s-au simțit inconfortabil audindu-și pe cineva care discuta despre afacerea privată sau problemele personale pe un telefon fără fir în public, dar doar 40% admit că o fac singură. Câștigând un zâmbet de la Whitmore, 98% dintre americani spun că se îndepărtează de ceilalți atunci când vorbesc pe un telefon fără fir în public. Dintre cei în mișcare, 72 la sută merg în afara sau în altă cameră.

Marea majoritate (86%) afirmă că sunt "mereu" sau "rău" vorbesc pe telefoanele mobile în timp ce efectuează o întreagă tranzacție publică cu altcineva, cum ar fi un funcționar de vânzări sau un corespondent bancar.

Alte descoperiri despre utilizarea wireless a telefonului în public includ:

  • Majoritatea americanilor își închid telefonul în locuri publice cu caracter profesional, educațional sau cultural (adică întâlniri de afaceri, săli de clasă, spitale, case de cult sau biblioteci). Doar două procente dintre respondenți spun că își țin telefonul când sună într-o casă de cult.
  • Majoritatea americanilor își păstrează telefonul atunci când se află în locuri publice de natură mai socială (sărbătoare de petrecere / familie, loc de sport, tranzit public sau mediu de vânzare cu amănuntul).
  • Peste trei sferturi (77%) dintre respondenți au raportat că au auzit o conversație fără fir în timp ce se afla într-o toaletă publică.
  • În timpul mesei, 34 la sută plasează telefonul mobil pe vibrații, 18 la sută opresc telefonul, cu 11 la sută mai mic volumul soneriei și nouă la sută plasează telefonul pe tăcut. Totuși, mai mult de un sfert (28%) declară că nu fac schimbări în telefon atunci când se află într-un restaurant.

Marea majoritate a celor intervievați (93%) a declarat că este nepoliticos să ia sau să facă un apel fără fir în timpul unei întâlniri, iar 80% consideră același lucru citirea sau trimiterea de mesaje text sau e-mailuri de la un telefon fără fir în timpul unei întâlniri.

Dacă vă așteptați la un apel fără fir în timpul unei conversații personale sau personale, Whitmore vă sugerează să anunțați anticipat apelul în prealabil și să vă scuzați din cameră atunci când luați apelul. "Mesageria text și e-mailurile fără fir reprezintă modalități excelente de a obține sau de a trimite informații critice de la o terță parte fără a întrerupe o întâlnire", adaugă Whitmore. "Cu toate acestea, discreția este întotdeauna cea mai bună parte a valorului, deci utilizați aceste trăsături numai în situații izolate. Dacă telefonul devine mai interesant pentru tine decât întâlnirea, ești nepoliticos

Când li se întreabă cum se simțea atunci când un prieten sau un coleg face o conversație față în față în așteptare pentru a efectua un apel fără fir, reacția dintre majoritatea respondenților a fost negativă. Mai mult de jumătate (54%) dintre americani au declarat că tind să se simtă "ambulatoriu" sau "neimportant" atunci când un prieten împușcă o conversație pentru a efectua un apel fără fir. Din nou, mai mult de jumătate (53 la sută) dintre cei chestionați au raportat sentimente de "ambulatoriu" sau "negru" atunci când un colaborator oprește o conversație din cauza unui apel de intrare fără fir.

"Bineînțeles, eticheta wireless slabă poate avea un impact negativ asupra modului în care prietenii sau colegii dvs. văd relația dvs. cu ei", spune Whitmore. "Oamenii se simt lipsiți de respect sau ignorați și probabil cred că nu-i prețuiți pe ei sau timpul lor dacă luați un apel în timp ce vorbiți cu ei".

Studiul a dezvăluit, de asemenea, modele în nivelul de volum al utilizatorilor fără fir. Aproape nouă din 10 americani (88%) consideră că oamenii își ridică inutil vocile atunci când vorbesc pe un telefon fără fir; cu toate acestea, doar 15% dintre cei chestionați spun că li sa spus personal că vorbesc prea tare pe telefonul mobil.

Majoritatea celor care folosesc capabilitățile de tip walkie-talkie disponibile pe unele telefoane fără fir par să practice și maniere bune, a constatat studiul. De fapt, 76% spun că dezactivează difuzorul walkie-talkie pe telefonul lor - tot timpul - sau cândva în public.

Realizat în iunie, raportul Sprint Wireless Courtesy din 2004 se bazează pe un sondaj on-line între un eșantion național de adulți din SUA care subscriu la serviciile de telefonie fără fir. Dintre cei 723 de participanți, 28% provin din sud, 25% din nord-est, 24% din Midwest și 23% din Occident. Dintre respondenți, 59% sunt femei și 41% bărbați. Marja de eroare pentru anchetă este de plus sau minus 4%.